פרימולוט נור - מתי להתחיל לקחת?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/10/2019 | 20:38 | מאת: איימי

שלום, אני מקבלת מחזור בדר"כ כל 26 ימים. לפי החישובים שלי ובמידה וזה ילך סדיר, אקבל את הוסת הבאה ב 14.11 וחודש אחרי זה ב 09.12. אני יוצאת לחופשה מ 20.12 עד 30.12. הרופא רשם לי לקחת פעמיים ביום פרימולוט נור להפסקת המחזור אבל בלבל אותי עם החישובים מתי להתחיל לקחת אותו. האם כדאי לקחת ישר אחרי שהדימום יסתיים בחודש נובמבר? (ואצטרך לקחת הרבה כדורים עד לחופשה) או לקחת אחרי הפסקת הדימום בדצמבר? שזה קרוב מדי לחופשה ולא יודעת אם כדאי להסתכן.

20/10/2019 | 19:29 | מאת: איימי

יש לציין שלפי החישובים לא יהיה לי מחזור בזמן החופשה אך אי אפשר לדעת מה יקרה כשמחליפים אקלים אז לא רוצה להסתכן, בגלל זה קיבלתי את הכדורים.

26/10/2019 | 14:34 | מאת: ד"ר בני פיינר

בד"כ נהוג ליטול את הכדורים כ-10 ימים לפני מועד הוסת הצפוי הבא. במקרה שלך זה יוצא בתחילת חודש דצמבר, אם כי במידה שהווסת סדיר הרי צפוי שעד החופשה הוא כבר יסתיים ואז אין שום סיבה ליטול טיפול הורמונלי כלל.

23/07/2023 | 19:32 | מאת: פ

בת 49, מחזורים בין 24-31. באחד החודשים האחרונים ראיתי כתמים כבר ביום ה-19. אני ביום ה-8 של הוסת, וכבר מרגישה כאבים בחזה, שבד"כ הם לפני הוסת. רוצה לקחת פרימולוט בגלל חופשה מתוכננת. מתי להתחיל?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון