דימום לאחר אורגזמה - האם תקין?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/09/2019 | 13:21 | מאת: יעל

היי, אני בת 30, לא מקיימת יחסים כבר מספר שנים, לוקחת גלולות מסוג מליאן במשך כ-10 שנים רצוף (עקב מחזור לא סדיר וכאבים בלי נסבלים בזמן מחזור). בשנה-שנתיים האחרונות מופיע לי דימום לאחר אורגזמה. הוא חלש ומסתיים כעבור מספר שעות. הוא נראה כמו סוף מחזור. עשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה ואני עושה בחודש הבא בדיקת קולפוסקופיה. רציתי בכל זאת לדעת האם יכול להיות קשר לגלולות? האם מדובר במצב שכיח? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, אני שמחה לשמוע שעשית פאפ ושהיה תקין. חשוב גם להשלים בירור עם קולפוסקופיה כדי לשלול פתולוגיה בצוואר הרחם ואולטאסאונד גינקולוגי כדי לבדוק את רירית הרחם ולוודא שאין פוליפ או ממצא אחר שיכול להסביר את הדימום. יתכן שהדימום תוצאה מרירת רחם דקה - מצב שקורה כשאישה נוטלת גלולות. אבל לפני שמגיעים למסכנה הזאת, חשוב לשלול דברים אחרים עם הבדיקות האלו. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

19/09/2019 | 23:06 | מאת: יעל

תודה רבה ד"ר, בהחלט אבדוק.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון