ציסטה בשחלה - אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/08/2019 | 19:41 | מאת: ניסים

שלום, אישתי עברה היום אולטרסאונד, להלן התוצאות: בשחלה שמאל נמצא ממצא ציסטי סמי סולידי בגודל 34*34 קרוב לוודאי hcl. ( גודל שחלה 46*37) בוצע mri לפני מספר חודשים בזמן הריון בהקשר אחר, על אותו ממצא נכתב גוש באגן שמאל 38*30 סמוך לטפולה שמאל עם רושם שמכיל תוצרי דם. אנו מאד מוטרדים מהאולטרסאונד. מה המשמעות של סמי סולידי? מה זה hcl? האם יכול להיות מדובר בממצא סרטני? מה נכון לעשות כעת? תודה רבה, ניסים.

18/08/2019 | 20:48 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום ניסים, יש לפנות עם התוצאות לרופא שלכם למעקב. אולי ישקול בדיקת ca125 שזה סמן לממאירות שחלתית. קשה לומר מה הממצא בלי לראות תמונות אבל אם הרושם של הרופא המבצע שזה hcl (גופיף צהוב דמי) אזיי זה ממצא שפיר שיעלם לאחר וסת או שתיים. בכל מקרה יש לאבחן אחרי שרואים את התמונות. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון