הידרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/08/2019 | 19:12 | מאת: ע.א

שלום אני בת 47 פלוס 3 לפני שבועיים וחצי ב22/7 עברתי הידרוסקופיה להוצאת שרירן ופוליפ עקב מחזור עם דימום מוגבר ואנמיה לאחריה נכתב בסיכום שהוצא חומר רב וצוואר רחם חשוד יש לקחת פאפ. שבוע לאחר מכן ב 30/7 הרגשתי כאבים באגן שהקרין למפשעות הלכתי לרופא נשים בדק אותי אמר שהכל תקין רחם במצב רגיל ולא נמצאו ממצאים חשודים קו רירית סדיר 5 ממ שחלה שמאל כיסה 2 סמ נוזל עכור באגן קולקציה 2.5 סמ בסוף אמר שהכל תקין שיש דלקת ונתן אנטיביוטיקה ל 7 ימים לאחר כמה ימים במוצש התחיל לי דימום שלא הצטרך החלפת פדים חשבתי שהמחזור הקדים לי אז לא יחסתי לזה חשיבות ואז אני רואה שיש לי כאבים כמו של מחזור אבל הדימום הוא מועט רק בניגוב וטפטוף קל לאסלה גם לא השתמשתי בתחבושות הלכתי לרופאת נשים ועשתה בדיקה והממצאים בבדיקה : הפרשה דמית קלה, צוואר רחם חלק. רחם מוגדל בחלל הרחם הודגם ממצא שרירן ? בשחלה שמאלית ממצא ציסטי בגודל 30 ממ ללא ממצא חריג בטפולות ללא נוזל באגן. מטרת הבדיקה : שאלת המטומטרה או שרירן ? בסוף שלחה אותי לבצע בדיקת אולטראסאונד וגינאלי ( מה בדיוק בודקים שם ואם היא עשתה לי אולטראסאונד וגינאלי למה שלחה אותי שוב לבצע את הבדיקה ? היא גם אמרה לי אם חשבתי להוציא את הרחם אמרתי לה אם אין סיבה מוצדקת אז לא מעוניינת גם יש לי חששות לבצע את זה. השאלות : 1) מה זה אומר "צוואר לא תקין להשלים פאפ" יש סיבה לכך? נשלח חומר רב לפטולוגיה האם יתכן חלילה שזה ממאיר? 2) יש מצב שלא הוציאו את כל החומר למרות שאמרו "שהוצא חומר רב" 3) יש מצב שקיבלתי מחזור ואחרי הפעולה המחזור שונה מדימום רב לדימום קל? 4) רחם אחרי הידרוסקופיה יכול לעבור שינויים אם הבדיקה הראשונה הכל נראה תקין מהבדיקה של היום ( רחם מוגדל וכו...) 5) מה זה " המטומטרה ?? אודה לך אם תענה ותתיחס לכל שאלה ושאלה. תודה

18/08/2019 | 21:02 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום 1. כדי לענות על כך יש לבצע פאפ ואולי קולפוסקופיה 2. כן 3.כן. 4. כן 5. המטומטרה זה דם ברחם.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון