דימום בזמן לקיחת אסטרופם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/06/2019 | 07:56 | מאת: אנונימית

שלום, לפני שישה שבועות עברתי גרידה בעקבות לידה שקטה (שהייתה שבועיים לפני). שבוע שעבר הייתי אצל רופא נשים שאמר שחבל שלא נתנו לי הורמונים כדי למנוע הדבקויות ברחם והמליץ לי לקחת אסטרופם 4 מ״ג ביום למשך שבועיים ועוד שבוע נוסף 6 מ״ג ליום, ולאחר מכן לקחת דופסטון למשך 10 ימים. התחלתי לקחת את האסטרופם ביום שישי האחרון (חמישה שבועות מהגרידה) ואתמול (5 ימים אחרי) החל לי דימום. מציינת שאחרי הגרידה לא הגיע מחזור אך יש לי שחלות פולציסטיות והמחזור שלי לרוב לא סדיר. האם זה מצב תקין? האם עליי להמשיך לקחת את האסטרופם? תודה רבה

22/06/2019 | 07:16 | מאת: ד"ר נילי רז

דימום תחת נטילת אסטרופם הוא אפשרי וזה לא מצריך להפסיק את הטיפול. לגבי טיפול באסטרופם שהוחל כמה שבועות לאחר גרידה, יעילותו לדעתי חלקית. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון