בת 17 וחצי וסת לא סדירה כבר כמעט שנה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

17/06/2019 | 00:30 | מאת: שירי

היי, אני בת 17 וחצי וכבר כמעט שנה שהוסת שלי לא סדירה בכלל וכמעט לא מגיעה. הלכתי פעמיים לרופא גינקולוג בגלל העדר מחזור ואיחור של חודשים שלמים במחזור וכל פעם קבלתי גלולות ושבוע לאחר מכן קבלתי מחזור אבל בלי הגלולות האלו לא קבלתי מחזור בצורה טבעית כרגע הפעם האחרונה שלקחתי גלולות שקבלתי מהרופא וקבלתי מחזור היו בחודש רביעי ומאז לא קבלתי מחזור חשוב לי לציין שאני נמצאת בתת משקל במהלך השנה הזאת ואני יודעת שישנו קשר לזה אבל אני עדיין מאד מודאגת, אני כמובן מנסה לעלות במשקל ולאכול כמה שיותר בריא אני מפחדת שזה לא יסתדר וזה בלתי הפיך או יפגע לי בפריון האם התזונה ועלייה במשקל תחזיר לי את המחזור או יש משהו אחר שעליי לעשות?תודה מראש

20/06/2019 | 23:01 | מאת: ד"ר נילי רז

במידה ובדיקו תהורמונליות ואולטרסאומד שללו סיבה אחרת הריחוק במחזורים, בהחלט יתכן שהסחבה היא bmi נמוך. במקרה כזה סביר שכשהמשקל יתאושש כך גם יקרה למחזור.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון