האם ביוץ מוקדם מחמיר עם התקדמות הגיל

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/06/2019 | 11:52 | מאת: קורל

שלום דוקטור, אני בת 30, בריאה ואם לילדה בת 4. אני שומרת נידה וטובלת במקווה בדרך כלל ביום ה- 14 למחזור. המחזורים שלי נעים בין 24 - 28 יום לכל היותר, ואני יודעת שבחודשים מסויימים הביוץ הוא מוקדם - החל מהיום ה- 10 למחזור והלאה. מה שאומר שיש חודשים שאני מפספסת את הביוץ כיוון שהוא מתרחש לפני הטבילה. בהריון הראשון נקלטתי באופן ספונטני לאחר 8 חודשים של נסיונות, במחזור בו הביוץ חל ביום ה- 14 (- זה נדיר יותר אצלי. רוב המחזורים קצרים מ 26 יום). השאלה שלי היא לגבי תכנון המשפחה בעתיד: האם בגילי הצעיר (30) יש לי סיכויים רבים יותר להרות באופן ספונטני? כלומר, האם בעיית ביוץ מוקדם צפויה להחמיר עם הגיל ( אני מדברת על סביבות גיל 35)? אני פשוט מתלבטת אם לנסות עכשיו להביא עוד ילד או לדחות בכמה שנים.

12/06/2019 | 13:28 | מאת: ד"ר בני פיינר

אין סיבה להניח שמשך הזמן מתחילת הווסת ועד למועד הביוץ יילך ויתקצר בתוך טווח גילאי הפריון. ככלל ככל שהאשה צעירה כך טובים הסיכויים להרות ספונטנית. עם זאת, נשים רבות מצליחות להרות ללא קושי גם בגיל 39 ו-40.

12/06/2019 | 13:44 | מאת: קורלי

תודה על תגובתך המהירה. עזרת לי מאד.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון