צריבה חיצונית באיבר המין

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/06/2019 | 14:43 | מאת: רווית

צריבה שהתפתחה לאחר עיסוי הגוף עם שמן עיסוי ואותן אצבעות עיסו את הנרתיק. מאז כבר מספר שבועות צורב וכואב לי. נדמה לי שצפיתי בפתח הנרתיק / שפתיים בהפרשה לבנה. מה יכול היה להתפתח מזה?

01/06/2019 | 20:25 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום רווית, האפשרויות הן רגישות יתר (סוג של אלרגיה או דלקת משנית לחומר השמן) או סיבה זיהומית (פטריה/חידק). יש סיבות אחרות נדירוצ וםחות סבירות. הייתי ממליצה לך על בדיקה, ניתו לעיתים חהבדיל לפי מראה בבדיקה. בכל מקרה לקחת תרבית מהנרתיק ולתת טיפול של סטרואידים מקומים לו זה רגישוצ יתר ושל נוגד חידק/פטריה אם זה זיהומי. בהצלחה. ולהבא רק סיכוך עם חומר שקוף על בסיס מים ללא טעם או ריח.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון