שאלה- מה קורה עם הגוף שלי?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/05/2019 | 22:57 | מאת: טל

ערב טוב, בת 28. אשמח לקצת הסבר למה שקורה בגוף שלי ולמה זה קורה והאם צריך מעקב/טיפול/בדיקה. לפני שלוש שנים מצאו *במקרה* ממצא שפיר בהיפופיזה במקביל להיפרפרולקטינמיה. היה לי גם בתקופה הזו ווסת לא סדיר שהיה מגיע כל ארבעה חודשים. עשיתי סונר נשים מצאו רירית מעובה 14 מ"מ ושני ציסטות. ביקשו מעקב לאחר חודש. קצת הזנחתי את המעקבים והמצב נשאר אותו הדבר (ווסת שלא הגיעה) עד לפני חצי שנה בערך. פתאום קיבלתי ווסת כל חודש ושבוע שבועיים.. פתאום הפך סדיר. פניתי לאנדוקרינולוגית ועשיתי בדיקות דם. הכל תקין- בדקו פעמיים. תקין לחלוטין. ווסת אחרונה לפני חודש בדיוק כלומר לפי החישוב של התקופה האחרונה אני אמורה לקבל עוד כמה ימים... היום עשיתי אולטרסאונד מעקב ולא היו ציסטות והרירית היתה 6.5 מ"מ בלבד. הרופאה אמרה שעדיין לא היה לי ביוץ.. איך הגיוני? האם שוב הווסת נהייתה לא סדירה למרות שהפרולקטין תקין בזמן האחרון? אודה להסבר מה קורה פה.. האם זה תקין? והאם לחזור לאנדוקרינולוגית ולרופאת נשים? או שאין צורך? מה לעשות בקיצור? תודה

04/05/2019 | 23:44 | מאת: טל

באופן מוזר קיבלתי ווסת היום.. למרות שהטכנאית אמרה שלא היה לי ביוץ.. איך זה ייתכן?

07/05/2019 | 12:31 | מאת: ד"ר בני פיינר

חשבו להבין שאולטרהסאונד אינו יכול לשלול לחלוטין קיומו של ביוץ. ככל הנראה קיימת תנודתיות בסדירות ביוץ וכתוצאה מכך הווסת, יתכן על רקע הגידול המפריש פרולקטין או מסיבה אחרת.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון