גלולות עם פרוגסטרון בלבד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/04/2019 | 13:19 | מאת: מיכלי

היי רציתי לשאול, אימי בצעירותה לא יכלה לקחת גלולות בשל בעיה עם קרישיות בדם. עשיתי בדיקת דם והופנתי מרופא הנשים שלי למחלקת נוירולוגית (לדעתי) בילינסון. בבדיקת הדם נמצא כי אני נשאית סוג 5 חא זוכרת בדיוק את השם. המליצו לי על אמצעי מניעה על גלולות עם פרוגסטרון בלבד, הבנתי שאלא גלולות שאין הפסקה בין התפיסות, וכנראה שהמחזור נעלם ויש לפעמים הכתמות רציתי לדעת עד כמה הן מומלצות הגלולות הנל, והאם הן מעלות את הסיכון משמעותי לציסטות/ סרטן צוואר הרחם/השד. כיום אני משתמשת במכשיר "דייזי" לא מרוצה בכלל בכלל. נהנת רק מ5 ימים בערך שהם "בטוחים" אשמח לשמוע המלצות על אמצעי מניעה שונים שיכולים להתאים לי לא מעוניינת בהתקנים. והאם הגלולה הזו היא היחידה שיכולה לעזור לי כאמצעי מניעה. תודה!!!

07/05/2019 | 12:27 | מאת: ד"ר בני פיינר

גלולות פרוגסטרון בלבד כדוגמה 'סרזט' נותנות הגנה טובה מפני הריון, אם כי מעט פחות מגלולה משולבת המכילה גם אסטרוגן. קיימות אפשרויות נוספות מצויינות (לגוגמא התקן תוך רחמי). מומלץ לפנות לייעוץ מסודר ע"י רופא נשים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון