אולטרסאונד ביום שלוש למחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/04/2019 | 19:05 | מאת: דואגת

שלום ביצעתי היום אולטרהסאונד. המחזור שלי התחיל בשבת האחרונה. אשמח אם תסביר לי את התוצאות כי אני מודאגת. רחם ללא הד קו אמצע. נמצא מעט נוזל לא צלול עם הדים בתוכו בעובי 4.6 מ"מ בחלל הרחם. שחלה ימין - נצפו מספר זקיקים קטנים שחלה שמאל - נמצא בתוכה ממצא היפואקוגני צלול במימדים 10*9 ממ + מס' קטנים. מה זה אומר??

09/04/2019 | 08:37 | מאת: ד"ר בני פיינר

זה אומר שמבצע הבדיקה לא הצליח להדגים את חלל הרחם ורירית הרחם המצפה את החלל. בד"כ הדבר נובע מסיבות טכניות ובמקרה שמידע זה חשוב (תלוי מדוע הפנו אותך לבדיקה) מומלץ לחזור על הבדיקה במרפאת אולטרהסאונד גינקולוגי ייעודי במרכז לבריאות האשה או ביחידת אולטרהסאונד גינקולוגי באחד מבתי החולים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון