גרידה עקב הריון שלא התפתח

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/03/2019 | 15:06 | מאת: ליאב

שלום, לפני יומיים, שבוע 7 פלוס ארבע נצפה שק הריון בלבד ללא עובר והומלץ לי על גרידה. היום דימומים מאוד מאוד כבדים. האם מדובר במחזור? האם בכל מקרה לבצע גרידה? הבנתי שלפעמים המחזור לא מנקה הכל ונותרות הדבקויות. תודה

29/03/2019 | 15:48 | מאת: ד"ר נילי רז

ההחלטה על האם נותר חומר ברחם לאחר הדימום צרכה להתבצי עם אוךטרסאונד. אם הכל יצא לא צריך טיפול נוסף. אם יש עדין שק הריון או תוכן רב יש לשקול כדורי ציטוטק לריקון רחם או גרידה. אם הדימום כבד מעל וסת יש לפנות לטיפול בהקדם כדי שהדמם לא יסכן אותך. ולהמשיך ליטול חומצה פולית כל יום, כהכנה להרינות אתידיים. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון