דאלאצין פתיליות ווסת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/03/2019 | 17:35 | מאת: א'

שלום, אני בחורה בת 28 סובלת מBacterial Vaginosis ומפטרייה קנדידה גלברטה (Candida glabrata) בו זמנית, אני סובלת קרוב ל-5 חודשים מכך. הפטרייה לא הגיבה לטיפול בפלוקנול 150 מ"ג (Fluconazole) ניתנו לי 3 כדורים שאותם לקחתי כדור בהפרש של שבוע מהכדור הראשון ולאחר שבועיים מהכדור השני לקחתי את השלישי. שבוע שעבר נלקחה תרבית שנתנה ההבחנה לעיל - היום הרופא רשם לי דאלאצין פתיליות 100 מ"ג (clindamycin) ל-3 ימים ואחר כך חומצה בורית בפתיליות לטיפול בפטרייה ל7 ימים. אני כעת בווסת ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בפתליות של הדאלאצין במהלך הווסת (או שזה מוריד מהאפקטיביות של התרופה)? ותוך כדי השימוש בדאלאצין ובחומצה הבורית הרופא כתב לי miconazole או קומאגיס לשימוש- האם מותר לערבב בין הפתליות של הדאלאצין למשחות הנ"ל? תודה מראש

29/03/2019 | 15:51 | מאת: ד"ר נילי רז

המשיכי בטיפול המכון שקבלת מהרופא שלך. תמשיכי בנרות לאחחר תום הוסת.הנרות לא מתנגשים עם המשחה. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון