דלקת אבצס בשפה החיצונית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/02/2019 | 14:16 | מאת: א

שלום רב, לפני כארבעה חודשים התנפחה לי השפה החיצונית השמאלית כתוצאה מאבצס\מורסה. נתנו לי אנטיביוטיקה לשבוע והדלקת עברה, לשמחתי בלי שום הליך כירורגי. אחרי האנטיביוטיקה כמובן שנוצרה לי דלקת פנימית (ווגינאלית) וכך היה מעגל ארוך ומתסכל. לפני כמה ימים, כשחשבתי שאני כבר מאחורי כל זה, שוב התנפחה לי השפה החיצונית, הפעם הימנית. שוב אבצס, שוב אנטיביוטיקה, ושוב יהיה מעגל שבו ארפא את הדלקת החיצונית ואז ייתכן כי תחל דלקת פנימית. כאשר שאלתי את הרופאת נשים למה זה קורה? היא אמרה לי "זה פשוט משהו שקורה". הייתי רוצה לדעת אם יש תשובה יותר מפורטת מזו כדי שאוכל להמנע מהמעגל הזה שוב בעתיד. יש לציין כי לא קיימתי יחסי מין לפני, או שהיה איזשהו מגע באיזור, וגם לא שטפתי את האיזור בסבון או משהו אחר. בנוסף, לא החלפתי מרכך כביסה או אבקת כביסה וכו'. תודה רבה!

28/02/2019 | 13:50 | מאת: ד"ר בני פיינר

קשה לענות על השאלה מדוע זה קורה. בד"כ מדובר בזיהום מקומי, לעיתים לאחר גילוח ופציעה של העור ובמקרים אחרים ללא סיבה הנראית לעין.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון