אוראופלסמה אוראליטיקום

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/02/2019 | 12:45 | מאת: אסי

שלום, אני וחברה שלי קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה וכשהלכנו להיבדק גילינו ששנינו יצאנו חיובים לאוראופלסמה אוראליטיקום. הרופא שלי נתן לי טיפול באמצעות דוקסילין (הטיפול הצליח) ולה לטענתה הרופא נשים אמר שהיא איננה צריכה טיפול, שהחיידק נפוץ מאוד בקרב הנשים ושרק גברים צריכים לטפל (וגם לא חובה כי הסיכוי שיקרה להם משהו ממנו הוא כמו "הסיכוי שהמנוע של הרכב יתפוצץ"). דבר כזה לא נשמע לי הגיוני - גברים צריכים לטפל ונשים לא? מה עושים אם רוצים לשכב בלי אמצעי מניעה? להידבק ממנה ולחכות שיקרה (אם יקרה) משהו ואז לטפל שוב בדוקסילין או לא? הרופא נשים אמר לה שאם היא תטופל יש לה סיכוי של 80 אחוז לדרישת דם. נשמח לעזרה, שנינו חסרי אונים. תודה!

28/02/2019 | 13:34 | מאת: ד"ר בני פיינר

אכן מדובר במזהם נפוץ מאד אשר במרבית המקרים איננו גורם למחלה כלשהי ולכן הדעות חלוקות האם יש צורך בטיפול. אין המלצה חד משמעית לטפל גם כשמזהים אותו בבדיקה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון