מחזור ראשון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/02/2019 | 15:42 | מאת: רותמית

שלום רב, ילדתי לפני שלושה חודשיים, לידה ראשונה ורגילה, לא מניקה. לפני ההריון המחזור שלי היה סדיר, קצר ולא כואב. איני משתמשת בגלולות. ניגשתי לרופא נשים עקב בדיקה שיגרתית לאחר לידה, התברר שיש לי סיצטות קטנות וריבוי של נוזל מה שבעצם גרם לכך שלא קיבלתי מחזור. הרופא הסביר לי שכדי לקבל מחזור אני צריכה טיפול של דופסטון למשך 14 יום. נטלתי את הכדורים במשך 9 ימים, פעמיים ביום וקיבלתי מחזור קשה מאוד, דימום מאסיבי וכאבים חזקים דומה מאוד לצירים. האם זה טבעי? כלומר שהמחזור הראשון יהיה כואב ודימום חזק? משככי כאבים לא ממש עוזרים לי. אשמח לעזרה...

17/02/2019 | 18:09 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, אם יש דימום רב יש לפנות לבדיקה.ברוב המקרים זו פשוט וסת חזקה מהרגיל אולם יתכן שמדובר בשארית שליה או ממתא שיכול לדמם ביתר ולהצריך טיפול מהיר. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון