בדיקות ביוץ ביתיות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/03/2011 | 13:24 | מאת: משתשמשת

מאחר שהמחזור שלי אינו סדיר וקצר יחסית בין 25-29 יום, ניסיתי לערוך בדיקת ביוץ באמצעות הערכה הביתית מהיום ה11- למחזור ולא נמצאה עליה בהורמון ה-LH. ביום ה-14 כמדומני הקו התחזק מעט אך לא הגיע לצבע הרצוי ביום שלאחר מכן הצבע כבר נחלש. מה זה אומר לגבי? שאני לא מבייצת? מה עלי לעשות? הרבה תודה,

04/03/2011 | 08:56 | מאת: ד"ר אדריאן אלנבוגן

מתיאורך אין בהכרח מדובר במחזור שהוא קצר מדי או לא סדיר באופן חריג. עדיין נחשב לתחום הנורמה. בדיקות הביוץ הביתיות אינן מדוייקות לחלוטין. ניתן לברר האם קיים ביוץ במספר דרכים : 1. מעקב חום הגוף - במהלך החודש יש שינויים בחום הגוף כתלות בשלב במחזור החודשי. שינויים אינם גדולים אך ניתנים למדידה ומעקב. שיטה זו עלולה להיות מסורבלת ומבלבלת. 2. מדידת רמות הורמון הפרוגסטרון בדם שבוע לפני מועד הווסת המשוער. במידה והרמה מעל 3 קיימת עדות לביוץ 3. מעקב באולטראסאונד אחר התפתחות זקיקים בשחלה, לקראת המועד המוער ל הביוץ צפויים לראות זקיק אחד גדול יותר הנקרא זקיק מוביל שלאחר הביוץ ישנה מעט את מראהו וייקא גופיף צהוב.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון