אמצעי מניעה ללא הורמונים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

22/02/2018 | 13:56 | מאת: מירב

שלום, בת 29, לא עברתי הריונות או לידות. נוטלת גלולות מזה 13 שנים, כאשר בשלוש השנים האחרונות נוטלת חבילות ברצף בשל כאבים חזקים במחזור (באישור הרופא). לאחר ניסיון להפסיק עם הגלולות שמתי לב לירידה במשקל, לכן אני רוצה להפסיק עם הגלולות באופן קבוע. אשמח להמלצה על אמצעי מניעה שאינו מכיל הורמונים ושיעילותו גבוהה (לא משנה המחיר), ומתאים לאישה בגילי. בנוסף, אשמח להבין מה היתרונות והחסרונות של אמצעי מניעה שמכילים פרוג'סטרון בלבד, האם אפשרי לי לקחת גלולות כאלה? הבנתי שנהוג לתת רק למיניקות. תודה רבה!

23/02/2018 | 10:34 | מאת: ד"ר בני פיינר

מירב שלום, על פניו נשמע שהתקן תוך רחמי עשוי להיות פתרון מצויין עבורך. מציע להתייעץ גם עם רופא הנשים הקבוע שלך. ניתן ליטול גלולות פרוגסטרון בלבד. יעילותן פחותה במעט מהגלולות המשולבות המכילות גם אסטרוגן. אבל גם פרוגסטרון הוא הורמון כך שהגלולות הללו לא עונות על רצונך להשתמש באמצעי מניעה נטול הורמונים. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון