חום גבוה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/11/2017 | 15:30 | מאת: הדר

שלום, ימים ספורים לאחר הביוץ (שבוע 3) היתה לי דלקת בשד עם חום גבוה מאוד. החום הגיע עד 39.9 ונמשך יומיים וחצי. טופלתי באנטיביוטיקה שבטוחה בהריון. בזמן המחלה לא ידעתי שאני בהריון ולכן לא הקפדתי להוריד את החום. לקחתי 2/3 פעמים ביום אקמול שהוריד את החום ל37 למשך 4 שעות בערך כל פעם. השתמשתי בבקבוק חם להקלה על הכאבים. אציין שגם לא הקפדתי לקחת חומצה פולית עד שגיליתי על ההריון. עכשיו אני בשבוע 8 להריון ולא היו דימומים או כאבים. מה הסיכוי שהחום גרם למום בעובר? ראיתי נתונים סותרים בכמה אתרים שונים. באתר אחד היה כתוב אפילו שחום גבוה בשבוע מוקדם יגרום במרבית המקרים למומים בעובר?? תודה מראש

21/11/2017 | 13:40 | מאת: ד"ר בני פיינר

הדר שלום, מדובר בשבוע מאד צעיר של ההריון ואין סיבה לפגיעה בעובר המתהווה. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון