דלקת בשתן שלא עוברת - חיידק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/07/2017 | 00:31 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 26 בריאה. ב9.5 עשיתי בדיקת שתן בגלל צריבה וכאב ואלו התוצאות שקיבלתי: PH (U)-6 Nitrit (U) - POSITIVE Ketone (U) - NEGATIVE Glucose (U) - NEGATIVE Urobilinogen (U) - NORMAL Bilirubin (U) - NEGATIVE Protein (U) - 70.0 mg/dL Leucocytes (U) - 500 Urine Remarks - לא ניתן לדווח תוצאת מיקרוסקופיה עקב עומס חלקיקים בדגימה. Erythrocytes (U) - 250 בקטריולוגיה Urine Culture Vitek - Escherichia coli 100,000 CFU/ml-גדול מ All isolates&sensitivity - Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics S Amikacin S Amoxicillin/CA R Ampicillin S Ceftazidime S Ceftriaxone S Cefuroxime - Axetil S Cephalexin S Ciprofloxacin S Ertapenem S Fosfomycin S Gentamicin S Meropenem S Nitrofurantoin S Piperacillin/Tazobactam S בגלל שמאוד כאב לי הרופאה הביאה לי אנטיביוטיקה לא זוכרת את שמה ( אבקה שלוקחים פעם אחת ) שגרמה לי לגירוד ולאחר התוצאות הדלקת לא עברה והיה רשום שיש לי חיידק והרופאה הביאה לי אנטיביוטיקה ל5 ימים. חשבתי שזה עבר כי לא שרף לי יותר בשתן אך הרגשתי עדיין אי נעימות במתן השתן. הלכתי לבדיקה רגילה של גניקולוגיה והרופאה אמרה שיש לי דלקת ורשמה לי נרות סוג אחד 3 לילות ועוד סוג אחר 3 לילות... ושלחה אותי לבדיקת שתן חוזרת לאחר שאסיים עם הטיפול. כך עשיתי ניגשתי שוב לבדיקת שתן (ב26.6.) ואלו התוצאות שקיבלתי: Nitrit (U) -POSITIVE Ketone (U) -NEGATIVE Glucose (U)- NEGATIVE Urobilinogen (U) - NORMAL Bilirubin (U) - NEGATIV Protein (U) - 10 Leucocytes (U) - 500 Erythrocytes (U) - NEGATIVE בקטריולוגיה Urine Culture Vitek- Escherichia coli 100,000 CFU/ml-גדול מ All isolates&sensitivity Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics S Amikacin S Amoxicillin/CA R Ampicillin S Ceftazidime S Ceftriaxone S Cefuroxime - Axetil S Cephalexin R Ciprofloxacin S Ertapenem S Fosfomycin S Gentamicin S Meropenem S Nitrofurantoin S Piperacillin/Tazobactam R Trimethoprim/Sulfa החיידק עדיין לא עבר! והרופאה רוצה לתת לי שוב אנטיביוטיקה ל7 ימים האם זה הגיוני שאחרי 2 אנטיביוטיקות ונרות זה לא עבר? האם יש טיפול אחר שהוא לא אנטיביוטי? נורא מודאגת אמשח לתשובה. תודה רבה

03/07/2017 | 22:41 | מאת: ד"ר בני פיינר

מיכל שלום, כיום לא נדיר לפגוש חיידקים עיקשים אשר אינם מגיבים בקלות לטיפול אנטיביוטי. כדאי להתייעץ עם רופא מומחה באורולוגיה / אורוגינקולוגיה על מנת להתאים את הטיפול באופן מיטבי. לעיתים אין מנוס מקבלת אנטיביוטיקה בזריקה או דרך הוריד. בברכה

26/07/2017 | 00:37 | מאת: מיכל

שלום, לקחתי את האנטיביוטיקה שהרופאה נתנה לי 7 ימים פעמיים ביום. לאחר מכן עשיתי שוב בדיקת שתן ובאמת ראיתי שהחיידק נעלם. (קולי) ורק Leucocytes (U) 500 אבל עדיין יש לי כאבים בצד שמאל שבאים ונעלמים..... החלטתי להירשם לאורולוג בנוסף האורולג משום מה שלח אותי שוב לבדיקת שתן למרות שעשיתי שבוע שעבר ההבדל בין הבדיקות היה כשבוע ועד שטיפה שמחתי שאין חיידק והכל הסתדר אלו התוצאות החריגות: Leucocytes (U 25 -> ירד Urine Culture Vitek - Enterococcus faecalis (group D 100,000 CFU/ml-גדול מ בזיהומים בדרכי השתן ידוע כי Ampicillin/Amoxicillin-רגיש ל All isolates&sensitivity- 99999999990000 0001 מה זה אומר? שוב יש לי חיידק אבל אחר? איך זה יתכן שעבר שבוע מבדיקה תקינה ופתאום הבדיקה שוב לא תקינה? הרופא שלח אותי במקביל גם לUS כליות ודרכי שתן איך ייתכן אחרי 3 פעמים שלקחתי אנטיביוטיקה ונרות זה לא עובר וחוזר. תודה

26/07/2017 | 00:48 | מאת: ..

דבר אחרון ששכחתי להגיד הרופא האורולוג רשם לי כדורים ואמר לקחת כל יום במשך חודש HIPREX עד כמה הם נחוצים? ומה הם עושים?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון