קונדילומה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

29/08/2007 | 21:38 | מאת: שמרית

רציתי לדעת אם אפשר להדבק מHPV במין אוראלי בחלל הפה,גרון או לשון. אם כן : כיצד זה נראה ומרגיש ולמי יש לפנות לקבלת טיפול? מה הטיפול? מה הסכנות הבריאותיות?

קנדלומה יכולה לעבור במגע אורלי. היבלות נראות סביב הפה כמו שהן נראות סביב אבר המין. ניתן לטפל בהן אך הטיפול כרוך בתופעת לוואי שבמקרה זה לא ניתן להסתיר אותן.לא מתואר סרטן של הפנים כתוצאה מיבלות הסיבוך העיקרי הוא אסטטי, אם כי ההדבקה בעור הפנים הרבה פחות שכיחה מההדבקה באברי המין. קונדילומות נוטות יותר לצמוח על מיתרי הקול ולגרום לצרידות האבחנה נעשית עלי ידי רופא אאג

30/08/2007 | 19:52 | מאת: שמרית

לא הבנתי, מה זאת אומרת: איזה תופעות לוואי ? זה יכול לצמוח על הלשון? חייבים לטפל? הן יכולות להופיע הרבה אחרי החשיפה לקונדילומה? מתי מתרחשת ההדבקה? ניתן להדבק גם לאחר שהנגע טופל?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין