hpv

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

28/08/2007 | 10:24 | מאת: mor

שלום,בת 30 ,אובחנתי לפני מספר שנים ולכן רציתי לשאול: 1. האם אפשרי שוירוס hpv ייעלם מעצמו? 2. באיזו תדירות כדאי לעשות בדיקות פאפ? 3. האם הוירוס מקטין סיכויים להתעבר? 4. אם חלילה מתפתח סרטן צוואר הרחם - האם הריון אפשרי? 5. האם קיימות סכנות לבן זוג (גבר) מהידבקות או שהסיכון בעיקר לנשים? 6. האם יש קשר בין hpv לריבוי קנדידות?

1.ברוב המקרים הנגיף נעלם כ 3 שנים לאחר ההדבקה. רק נשים שבהן הנגיף שאר יכולות לפתח שינויים טרום סרטניים וסרטן צוואר הרחןם. 2. בנשים מעל גיל 30 כל שנה 3.לא. 4.ניתן להרות לאחר סרטן צוואר הרחם. תלוי עד כמה הוא מפושט ועד כמה בעקבות כך יש משמעויות לפוריות. 5. הסכנה להידבקות קיימת גם לגבר. 6.לא.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין