בדיקה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

21/08/2007 | 12:07 | מאת: נתי

היי ראיתי בשאלות קודמות שאתה אומר שאתה סומך על בדיקת הדם להרפס רציתי לשאול מדוע ישנם רופאים שלא סומכים על הבדיקה וטוענים שיש הרבה פעמים מצבים שנוגדנים לא מופיעים זמן רב........ שאלה נוספת היא שיש רופאים שמציעים לעשות בדיקת PCR להרפס גם כשלא מופיעים שלפוחיות הרפס האם יש בכך הגיון? שאלה נוספת לפני שנה בצעתי בדיקת PCR לHPV לא הופיעו לפני זה שום יבלת גם לאחר 2 בדיקות רופא עם מכשיר הגדלה בבדיקת PCR התגלה שיש לי 4 זנים של נגיפים יש מצב שאם אחזור על הבדיקה זה ישתנה?

הבדיקות החדשות להרפס אמינות עם כי לא תמיד רגישות. לאחר מספר חודשים אם אין קליניקה מתאימה והסרולוגיה שלילית אזי זה לא הרפס. בדיקת PCR להרפס אצל בנים כדאי לעשות רק כשיש נגע פעיל. רוב הפעילים מינית ידבקו בנגיף הפפילומה באיזה שהוא שלב. אולם הנגיף אצל רוב האנשים נעלפ אחרי תקופה של שנה שנתיים. הבעייה היא עם מיעוט של אנזים שהנגיף שם לא חולף.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין