הרפס

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

07/08/2007 | 21:15 | מאת: אתי

שלום רב אני ובעלי חלינו בהרפס וגינלי {לפי איבחון רופאת עור } בפעם הראשונה בחיינו. דרך ההדבקה מאוד מטרידה אותי, כיוון שאני לא קיימתי יחסי מין מחןץ לנשואים. (יש לומר כי ככל הידוע לי לא חלינו בהרפס סוג 1 בילדותנו. רציתי לשאול, האם תיתכן מקור הדבקה לא מיני?כגון שימוש בשירותים מזוהמים , או ציוד עבודה משותף עם אדם החולה בהרפס?או שהדרך ההדבקה היא דרך קיום יחסי מין בלבד... תודה מראש.

12/08/2007 | 13:06 | מאת: srugo

ההדבקה בנגיף ההרפס יכולה להיות במגע ישיר מאדם לאדם. היא לא עוברת בחדרי שירותים. מאידך יש שני סוגים של נגיף הרפס 1 שנרכש בדרך כלל בילדות ונגיף 2 אותו רוכשים בגיל מבוגר יותר בעיקר ממגע מיני. אם נדבקתם בזן 1 סביר להניח שהייתה יכולה להיות הדבקה דרך ריריות הפה או המין. לעיתים אדם מעביר את הנגיף לעצמו מחלל הפה לאברי המין ובחזרה (הדבקה עצמונית).

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין