הדבקה בהרפס שפתיים??

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

21/04/2024 | 15:23 | מאת: הדבקה בהרפס שפתיים

1- אם למישהו היה הרפס לפני כמה שנים, והייתי איתו בכמעט נשיקה( רק חיכוך קרוב של השפתיים) והוא נישק אותי כמה פעמים בצוואר, ולא היה לו פצעים בשפתיים, מה הסיכוי שנדבקתי? ואפשר לקבל את זה גם בצוואר? אני מבולבלת וחוששת וחייבת עזרה וייעוץ בנושא והסבר בנושא כדי להבין קצת ולעשות לעצמי סדר בראש, האם לדוגמא חייב הרבה רוק כדי ליצור הדבקה וכאלה 2-וקראתי שהרפס תמיד מדבק אבל יותר קראתי את זה בעיניין של איברי המין, יכול להיות שהרפס איבר מין רדום מדבק יותר מהרפס שפתיים רדום? אם כן למה? 3-ומה כן צריך להיות כדי שיהיה הדבקה דרך השפתיים? הרבה רוק וכאלה? במה זה תלוי? שאדע לפעם הבאה 4-והאם שאומרים שהרפס תמיד מדבק הכוונה ל24/7 אי רק לתקופות שהוא חוזר רק בלי תסמינים? אשמח שתעשה לי קצת סדר בנושא, תודה רבה

רוב האנשים נחשפו להרפס 1 בילדותם. במידה וזה המצב (ניתן לבדוק את זה בבדיקת דם) אצלך אתה לא יכול להידבק בהרפס 1. הרפס 2 זאת ממש מחלת מין וזה מדבק . גם את זה ניתן לבדוק

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין