שאלות שמאוד סקרן וחרד לגביהן

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

25/03/2024 | 23:28 | מאת: לירון

קיימתי מין מוגן לפני חודש ולאחר שבועיים וחצי הבחנתי באיזור הערווה בצד ימין בשתי פצעונים אדומים קצת כואבים שעברו לאחר יומיים שלושה. אתמול הבחנתי בעוד פצעונים חדשים שיצאו באיזור אחר (באיזור הערווה למעלה כמעט בקו התחתונים ובצד ימין מעל המפשעה) הפצעים לא כל כך כואבים(רק אם מחטטים בפצע), הבנתי שפצעי הרפס בדרך כלל מאוד מאוד כואבים. עברתי על תמונות של הרפס באינטרנט והפצעים שיש לי לא נראים כמו בחיפוש באינטרנט אלא הרבה יותר עדינים מאשר התמונות שראיתי, מעבר לכך יש לי כמה שאלות שאשמח שתענה עליהן כי אני מאוד חרד וסקרן בנושא הזה כמובן שלהיבדק זו עדיפות ראשונה אבל עד אז ארצה לשמוע תשובות לשאלות שלרופא אחר כנראה לא תהיה סבלנות או מספיק בקיאות בנושא כדי לענות עליהן. תודה רבה וסליחה מראש. 1)האם זה הגיוני שהרפס בהתפרצות ראשונית יחלים תוך שלושה ימים ואז שבוע וחצי לאחר מכן תחל עוד התפרצות? 2) אם למשל הפצעים יחלפו מחר בבוקר או מחרתיים בלי כל טיפול אפשר לשלול בוודאות שזה הרפס ואין סיבה לדאגה? 3)פצעי הרפס חייבים להיות עם מוגלה ושלפוחיות או שבאיזור איבר המין ההרפס מופיע בלי שלפוחיות? 4)פצעי הרפס באיזור איבר המין מגלידים עם סימן אדום ממש כמו פצע בברך לדוגמא או שלא בהכרח והם פשוט מתקלפים כמו עור יבש? 5)האם הרפס בשפתיים והרפס גניטלי נראים אותו דבר או שלכל אחד מאפיינים שונים מבחינה חיצונית?

לפי מה שאתה מתאר זה יותר פוליקוליטיס זיהום של שואש השערה ולא הרפס. תמרח משחה אנטיביוטית במקום

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין