פפילומה - התנהלות בזוגיות חדשה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

11/03/2024 | 16:35 | מאת: ענת

שלום, לפני 7 שנים עברתי קוניזציה עקב cin2. לאחר הקוניזציה התחסנתי בגרדסיל 9. מאז מבצעת כל שנה פאפ משולב עם hpv test - תוצאות תקינות + אין הימצאות של זנים בסיכון גבוה. נמצאת בזוגיות חדשה, ביצענו בדיקות למחלות מין שיצאו תקינות (מבינה שכיום אין בדיקה לגילוי HPV לגבר). לאור תקינות הבדיקות התקדמנו ליחסים לא מוגנים במהלכם שמתי לב ל - 3 בליטות קטנטנות אצל בן הזוג שנראות כמו פפילומה. 1) אני כאמור מחוסנת בגרדסיל 9 - אני יכולה להידבק ולהדביק? 2) לאור ההיסטוריה שלי עם ה cin, כיצד עלינו להתנהל? להימנע? עד מתי? תודה

המטרה של בחיסון גרדזיל 9 היא שלא תדבקי ולא תדביקי ברוב הזנים שגורמים למחלות. כך שאני מתקשה להבין מאיפה זה בא. אם הוא לא נבדק על ידי מומחה כדאי שיעשה את האבחנה

14/03/2024 | 18:34 | מאת: ענת

בן הזוג לא נדבק ממני. מדובר,בזוגיות חדשה והבחור "הביא" את הפפילומה מזוגיות קודמת. לבינתיים היה אצל רופא שאישר שמדובר בקונדילומות. השאלה שלי היא האם לאור העבר שלי (cin2 בעבר), ולמרות החיסון אני יכולה להידבק ממנו? וכיצד נכון להתנהל מבחינת היחסים בנינו? להימנע? להשתמש באמצעי הגנה?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין