פפילומה וזנים, יחסים מוגנים

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

08/03/2024 | 11:09 | מאת: עודד

התחלתי לצאת עם מישהי ואחרי ששכבנו כמה פעמים עם קונדום היא אמרה שהיא חיובית לפפילומה (זנים 56 59 66) אבל בבדיקת קולפוסקופיה היא יצאה נקיה לגמרי, לא נצפו נגעים (היא ידעה לפני ששכבנו). זו שבדקה אותה אמרה ש-אלה זנים עם "סיכון גבוה" אבל לא מהאלימים ביותר. מספר שאלות: 1. האם יש מה לחשוש מ-זנים אלה (56 59 66)? 2. מכיוון שהיא "נקיה" ואני עם קונדום, האם עדיין יש חשש להדבקה? 3. האם במחלה הזו בני זוג מדביקים אחד את השני "לנצח"? 4. מבחינת מגע מיני, האם יש המלצה ממה להימנע על מנת להוריד סיכוי הדבקה? תודה

הסיכוי להדבקה מאוד גבוה. ולכן כדאי שתתחסן. הזנים שציינת הם לא המסוכנים ביותר

08/03/2024 | 20:25 | מאת: עודד

חיסון Cervarix – מגן מפני שני זנים: 16, 18. חיסון Gardasil-4 – מגן מפני ארבעה זנים: 16, 18, 6, 11 חיסון Gardasil-9 – מגן מפני תשעה זנים: 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58 כתוב שהחיסון מיועד לגברים עד גיל 26, עברתי את הגיל. כמו כן, אלה לא הזנים המדוברים, זנים יכולים להשתנות אחרי שעברו לגוף אחר?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין