זרע של גבר גורם למחלות?

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

24/02/2024 | 10:25 | מאת: עמית

היי, אתמול ראיתי סרטון מזעזע של מישהי שאומרת שראתה מחקרים ברוסית ובאנגלית שזרע של גבר גורם למחלות גם בנרתיק וגם בפי הטבעת. היא הדגישה בסרטון שגמירה בפי הטבעת היא גורם ודאי לגידול כעבור שנים. עכשיו קראתי קצת בעניין ואם אני מבין נכון זה נובע בעיקר אצל הומוהים ששם יש יותר סקס מזדמן ולא מוגן והכוונה כנראה לנשאים של קונדילומה/פפילומה ואז באמת גמירה של מישהו כזה נשא בפי טבעת יכולה לגרום לבעיות. אבל בסרטון אני חושה שהיא התכוונה גם שהמרכיב של הזרע עצמו בלי קשר לנשאות הוא בעייתי.. עכשיו אנחנו זוג נשוי כבר שנים, הורים לילדה, שוכבים רק אנחנו כמובן, מקיימים המון מין אנאלי. רציתי לדעת אם גם אני מסכן את אישתי כאשר מדובר בגמירה בפי הטבעת?

הזרע עצמו כולל מרכיביו לא גורם לסרטן. כך שאין שום חשש. זנים של hpv שנמצאים בריריות של אברי המין יכולים לגרום לסרטן אבל לא הזרע עצמו

29/02/2024 | 09:20 | מאת: עמית

איך יכול לדעת גבר אם הוא נשא של משהו כזה?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין