פפילומה מהידיים. לאיבר מין

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

05/02/2024 | 10:34 | מאת: ישי

שלום פרופסר אשמח לדעת אחת ולתמיד על פי האגודה למלחמה בסרטן הדבקה בפפילומה דרך ידיים היא אפשרית במקרים כמו נגיעה באיזור נגוע (נניח פי הטבעת)ואז החדרת אצבע לנרתיק לפי מחקר שבדקו זו דרך אפשרית. אבל שמדברים על זני פפילומה שמופיעים באצבע כמו שיש לרוב האנשים והילדים ואלו זנים אחרים מאלה שיוצאים באברי המין ולכן הם ספציפית לא מדביקים את אביר המין? וכמובן שאני לא רופא אבל באמת זה מחדש לי אז בעצם אם זה ככה גם אוננות פשוטה היום זן דרך להדבקה? יש כמה רופאים שכותבים שכן לכל אחד דעה אחרת בנושא? האם שזן של פפילומה שיוצא באצבעות יכול להדביק את אבירי המין?

התשובה היא לא. לנגיף hpv יש כ 200 זנים. חלקם עוברים במגע מיני. וזנים אחרים שונים גורמים ליבלות בעור כמו באצבעות. יבלות בידיים לא גורמות למחלת מין

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין