הדבקה בפפילומה דרך ריריות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

23/01/2024 | 10:08 | מאת: שמעון ושירה

היי שאלתי בקשר להדבקה מהידיים וזה מה שענית: הזנים של הנגיף שעוברים במגע מיני עוברים דרך ריריות. האצבע מכוסה על ידי עור ולא רירית ולכן זה לא קורה אבל איך בכל מקום בעולם רושמים שהדבקה בפפילומה של הזנים באיברי המין עוברים גם במגע של עור לעור ( נניח להתחכך עם הפין על הנרתיק של מישהי)ללא חדירה אז איך הגיוני שרק ריריות?

לנגיף הפפילומה יש גם זנים שמדביקים מעור לעור. אבל אלה היבלות הרגילות. זאת לא מחלת מין

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין