שאלות לגבי וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

17/01/2024 | 16:10 | מאת: שירן

שלום, לפני 3 שנים עשיתי בדיקת hpv שיצאה שלילית לכל סוגי הפפילומה שנבדקו. אני עם בעלי 5 שנים. שאלותי הן: 1 בהנחה שאנחנו לא מקיימים יחסי מין עם אף אחד אחר חוץ מאחד עם השניה, האם יש סיכוי שבבדיקת hpv שביצעתי לפני שבוע אצא חיובית לאותם סוגי הפפילומה שהיו שליליים לפני 3 שנים? 2 האם הבדיקה מזהה את הוירוס גם כשהוא במצבו ה"רדום"? 3 התחסנתי לפפילומה בגיל 21 אחרי שנחשפתי לקונדילומה. האם אני מוגנת מזנים אחרים שלא נחפשתי אליהם? תודה רבה

1. הנגיף נמצא בכל מיני שכבות של רירית דרכי המין. עצם נוכחותו בבדיקה לא מצביעה על אי מונוגמיות. 2.בעיקרון כן. אולם חשוב שהדגימה שנלקחת היא דגימה טובה 3.אכן כן. לזנים שלא נדבקת ונמצאים בחיסון

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין