הבדל בין סטרפטקוק בגרון לזיבה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

19/12/2023 | 00:28 | מאת: Limor mir

שלום רב, יש לי בן זוג אנחנו יחד כחודשיים כשבוע ימים הרגשתי כאב גרון במקצת בא והלך ולא מזמן התעוררתי עם שקדים נפוחים אדומים ונגעים לבנים עליהם.. לא לקחו לי משטח גרון, רופא משפחה נתן אוגמנטין ... לא היה לי דבר כזה שנים כבר.. השאלה שלי... האם יכול להיות שמדובר בזיבה? איך ניתן לאבחן זאת וודאי והאם תוכל לפרט את ההבדלים ביניהם אם יש... כי אם יש זיבה אני על אוגמנטין היום החמישי שלי.. השאלה האם אני יוכל להדביק בן זוג כאשר אני על אנטיביוטיקה או להידבק במהלך טיפול אנטיביוטי? אודה להתייחסות

סביר להניח שיש לך סטרפטוקוד. יותר שכיח מזיבה. אוגמנטין היא לא תרופה נגד זיבה. אפשר להיבדק לזיבה צריך לבקש pcr לזיבה מהלוע

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין