הידבקות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

29/09/2023 | 09:54 | מאת: יעל

היי, מתארת כאן כמה תרחישים אשמח שתאמר לי אם קיימת אפשרות הדבקה: וירוס פפילומה. במצב שבו קיימתי מין אוראלי עם קונדום בבן זוגי . הפה שלי נגע רק בקונדום בשום שלב לא נגע באיבר המין אבל הייתה סיטואציה שהוא נגע עם היד שלו בקונדום שלפני כן ידו נגעה בפי הטבעת שלי ( מגע שיטחי לא דחיפת אצבעות) נניח והיה לי באזור פי הטבעת וירוס הפפילומה אז במצב כזה שבו הוא שם ידו על הקונדום אחרי ששם יד בפי הטבעת שלי האם במגע פי עם הקונדום אני יכולה להידבק בוירוס? תרחיש שני נניח ויש לי פפילומה בפי הטבעת ובעלי נגע שם עם היד ( מגע שיטחי) ואז נגע לי באיבר מיני ( גם מגע שיטחי חיצוני) האם יכול באמצעות היד שנגעה קודם לכן בפי הטבעת להדביק את איבר מיני? אודה על מענה אפילו בתשובות של כן ולא בנוגע לשתיי תרחישים אלו🙏

29/09/2023 | 10:51 | מאת: שייקה

אם זה התרחיש, אז יותר סביר שתדבקי מעצמך כשאת מנגבת את הישבן לא?

30/09/2023 | 19:52 | מאת: יעל

ממש לא!! אני לא אתחיל להסביר לאיזה כיוון ואיך מנגבים אבל אתה ממש לא בכיוון אני אשמח למענה מרופא לגביי השאלה שלי. תודה🙏

1.לא 2.לא לצורך הדבקה ב נגיף הפפילומה בדרכי המין צריך מגע בין ריריות. האצבע בשכבת עור היא לא רירית ולכן ככה לא נדבקים.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין