פפילומה שאלות בקשר לוירוס

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

10/09/2023 | 23:08 | מאת: שירן

שלום פרופסור ברצוני לשאול מספר שאלות בעקבות מידע סותר באינטרנט אשמח לקבל מענה ממך. 1. האם גבר מדבק אישה בפפילומה רק כאשר יש לו יבלות שנראות לעין באיבר מין(זה מה שדןקטור אחד כתב באתר שלו)? או גם אם אין יבלות עדיין הפין של גבר שנושא את הוירוס מדבק? 2. אם ביצעתי hpv test ויצאתי שלילית לזני פפילומה בסיכון גבוה(ואני שוכבת עם בעלי והוא איתי בלבד כבר 4 שנים) זה אומר שגם לו אין פפילומה בסיכון גבוה בפין? 3. מה הסיכוי לגבר לחלות בסרטן מוירוס הפפילומה ?כי הרי אין בדיקה שיכולה לדעת אם הוא נשא או לא מלבד מראה חיצוני של יבללות בפין( ואת זה אין לו) מאוד אשמח שתתייחס לכל שאלה ותענה לי עליהן . תודה מראש בברכה שירן

1. רוב ההדבקות נעשות ללא נגעים אך חולפות. 2.כן 3.סיכוי נמוך אך קיים

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין