הרפס 2 אפשרי הידבקות נוספת?

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

26/08/2023 | 21:41 | מאת: יערה

שלום אם בגלל גבר עם הרפס באיבר מין נדבקים בהרפס 2 לאחר ביצוע אוראלי ויוצאים פצעים בפה. בהנחה ובעתיד מקיימים יחסי מין לא מוגנים בחדירה ולגבר שוב יש פצע הרפס באיבר מין. האישה יכולה להידבק גם באיבר מין? למרות שיש לה כבר את ההרפס בפה? כמו כן, האם הזרע עצמו יכול להדביק בהרפס אם הגבר גומר על הגוף של האישה?

29/08/2023 | 02:16 | מאת: יערה

שאלה נוספת האם איפשר להידבק בהרפס בחזה מחיכוך של האיבר מין נשא הרפס עור בעור?

בוודאי. ההדבקה בהרפס יכולה להיות מחשיפה של עור לריריות או עור מזוהם בנגיף

מי שנדבק בהרפס 2 מפתח נוגדנים כנגד הנגיף. לכן הוא לרוב לא יכול להידבק שוב באותו זן. מאידך הוא יכול לסבול מהתפרצויות של הרפס מהנגיף שנמצא בגופו. נוזל זרע בלבד על העור לרוב לא יגרום להדבקה בהרפס

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין