בדיקת RPR עבור סיפיליס

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

17/08/2023 | 11:50 | מאת: רמי

שלום דוקטור בהמשך לתשובתך: בדיקת לסיפליס כוללת גם rpr וגם tpha. Rpr היא בדיקת סקר אבל היא הופכת להיות שלילית אחרי תקופה.בקיצור צריך את שתיהן בין 6 ל 8 שבועות לאחר המגע החשוד האם לאחר 8 שבועות לא אפקטיבי לבצע את הבדיקה? ולאיזה בדיקה התכוונת שהופכת שלילית לאחר זמן מסויים? וגם הקו"פח אמר שאין לו בדיקה אחרת מלבד RPR כרגע זה מספיק אמין ? אני מנסה להבין את תשובתך אם אני יכול להסתפק בבדיקת RPR?

RPR לבד לא מספיקה. הכי בטוח לעשות את שתי הבדיקות אחרי 8 שבועות מהמגע

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין