אי-קולי בשתן שלא חולף למרות הטיפול

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

19/07/2023 | 19:50 | מאת: ענת

אי קולי שלא מגיב לאנטיביוטקה? מה הפתרון? אני כבר שנה עם דלקות חוזרות בדרכי השתן שמתעוררות אחרי קיום יחסי מין. ניסיתי זינט, מקרודנטין, Cephalexin. וכל פעם שחוזרת על התרבית החיידק נמצא. לא רק, אני סובלת. לוקחת קבוע Cephalexin אחרי יחסים. גם לא עוזר. מצריך בירור של זיהומולוג? אשמח לשמוע דעתך על המקרה, המון תודה

אני חייב לראות את האנטיביוגרם. ולשמוע על ההרגלים שלך במגע מיני

22/07/2023 | 14:05 | מאת: ענת

oli Fosfomycin רגיש <=16.0 Escherichia coli Amoxicillin/Clavul A רגיש 4.0 Escherichia coli Ampicillin עמיד >=32.0 Escherichia coli Amikacin רגיש 4.0 Escherichia coli Ciprofloxacin רגיש <=0.06 Escherichia coli Cefuroxime רגיש 4.0 Escherichia coli Ceftazidime רגיש <=0.12 Escherichia coli Ceftriaxone רגיש <=0.25 Escherichia coli Cefazolin רגיש <=4.0 Escherichia coli Gentamicin רגיש <=1.0 Escherichia coli Meropenem רגיש <=0.25 Escherichia coli Nitrofurantoin רגיש <=16.0 Escherichia coli Piperacill/tazobact רגיש <=4.0 Escherichia coli Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20.0 Escherichia coli Ertapenem רגיש <=0.1 תודה רבה על התשובה בפעמיים האחרונות טופלתי פעמיים בצפיווט ולא עזר. עכשיו התעקשתי שיחליפו לי, ומטופלת בזינט 500 פעמיים ביום למשך 5 ימים. הרגלים בקצרה במגע מיני: פרטנר קבוע (בעלי). תידרות של פעם בשבועיים או אפילו פעם בחודש. ורוב הפעמים חוטפת בחזרה דלקת שתן אחרי המגע. תמיד החיידק הוא אי-קולי. מין וגינלי, לפעמים משולב עם אוראלי (באותו אקט). לפעמים התנועה היא מאחורה, אך זה עדיין ויגינאלי ואף פעם לא עשייתי מין אנאלי. ומאוד מקפידה לא לגעת באזור הזה ביחסיים, מטעמי שמרנות והגינייה. מתרוקנת לפני. שנינו מקפידים לרחוץ במים וסבון לפני האקט ואחרי האקט. באופן קבוע. מתרוקנת מייד שוב אחרי האקט ושוטפת במים וסבון, שותה מים באופן קבוע אחרי האקט וכבר כמה חודשים גם לוקחת אנטיביוטיקה, צפיווט (ממש לא עוזר). בעלי לא מתלונן על תלונות כלשהן של צריבה. על כן, אני מניחה שהוא לא נדבק בחיידק. אולי טועה. קיצור, אף פעם לא קיבל טיפול. אשמח מאוד להתייחסותך ושלמוע את דעתך תודה רבה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין