בדיקת איידס חרדה והלוואי וזה יגמר בתשובה שלך

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

18/06/2023 | 19:23 | מאת: תנתן

אני חרדתית...בזה אין שאלה.שכבתי עם מישהו עם קונדום לפני 11 חודשים וגם מין אוראלי ללא קונדום. לפני 9 חודשים התנשקתי עם מישהו והוא שם לי קצת רוק באיבר המין. מאז נכנסתי לסחרור. עשיתי בדיקות שתן חוזרות. נמצא הומיניס ופאברום. שנים זה חיובי אצלי ללא סימפטומים והבנתי שזו גם לא מחלת מין. כל בדיקות הדם היו שלילות לעגבת, צהבת ואפילו עשיתי משטח לוע ובדיקה להרפס. הכל שלחלח. לגבי בדיקות האיידס מהמגע האחרון שהיה נשיקות ומעט רוק עשיתי בדיקת איידס 6 שבועות אחרי בהדסה. היא היתה שלילית 0.15. בשבוע 10 עשיתי שוב והיא היתה שלילית 0.11. לאחר 3 חודשים שלילית 0.14 וחצי שנה אחרי שלילית עם תוצאה דומה לפני שבועיים היתה לי הפרשה חריגה ורופאת הנשים שחא מכירה אותי שלחה אותי שוב לבירור מחלות מין איידס עגבת וצהבת. הכל חזר שלילי, אבל הפעם בבדיקת האיידס מעבר לשלילי היה כתוב 0.29 אני מבינה שעד 0.8 זה שלילי. נלחצתי נורא שהערך הכי גבוה בעבר היה 0.15 ועכשיו זה כמעט פי 2 0.29. 4 הבדיקות הקודמות היו עם שונות קטנה. האם אפשר להסביר לי למה זה קורה. האם אבחנתי היחידה היא חרדה או שעלי לחשוש מהקפיצה בערך? האם זה רק רעש של המכונה? הערך המספרי שיצא עדין משמעותית נמוך אפילו מהערך הגבולי של הבדיקה. בחרדה אני מטפלת, מנסה...אבל האם ניתן להסתפק ב-5 בדיקות שליליות, גם אם המספר עכשיו קפץ מ-0.14 ל-0.29. שוב עברו 9 חודשים ממגע שהיה ממש מינמלי. נשיקות ןרןק ומהמין האוראלי או מהמין הוגינלי עם קונדום 11 חודשים. הייתי שמחה להניח את הפרק הזה מאחרי וגם להאמין שגם ההפרשה היא בכלל לא בכיוון מחלות המין, כי שוב זמן ממומשך אחרי המשטח שלקחו מהנרתיק שלילי? כמו גם בדיקה לעגבת, בדיקה לשתי צהבות ולאיידס. סליחה על החרדה ועל אורך המגילה...

אכן אני מבין שאת בחרדה. אבל אין סיבה מדעית לכך. אין לך hiv. כדאי לטפל בחרדה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין