הדבקה בהרפס סוג 2 - מה הסבירות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

26/04/2023 | 08:13 | מאת: גלית

פרץ לי הרפס סוג 2 על העכוז טופלתי שבוע בכדורים והנגע ממש כמעט ונעלם נשאר סימן אדמדם חלש ללא שלפוחיות האם במצב כזה לאחר 10 ימים מהופעת הנגע אני יכולה להדביק את הפרטנר במגע מיני ? או שההדבקה רק בהנחה שנשארו שלפוחיות ? שאלה נוספת- האם ההרפס עובר במגע של עור בעור נניח אם בן הזוג נצמד אלי מאחור ? או שחייב מגע של נוזלי גוף כדי שתתרחש הדבקה ? רופאי עור טוענים שתחת טיפול מונע הסיכויים להדביק קלושים כי הרמה של הנגיף ממש יורדת בדם כמו שנשאי hiv לא מדביקים תחת טיפול תרופתי קבוע מה דעתך ?

רופאי העור צודקים. ההדבקה בהרפס קורית גם מחיכוך עור בעור. ההתפרצויות החוזרול של hsv2 הן שכיחות השנה נרטשונה להדהקה. כדרי רק מין מוגן

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין