נוגדנים צהבת בי למה יורדים בכזאת דרסטיות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

23/04/2023 | 23:23 | מאת: גל

עשיתי בוסטר לפני 8 שנים. כמובן שחוסנתי מילדות בכל החיסונים לנגיף צהבת בי. שנה שעברה בדקתי את הנוגדנים והיו לי 290. כעבור שנה שזה עכשיו בדקתי שוב ויצא לי 180. האם יש הסבר למה זה ירד בשנה בדרסטיות כזאת. אני עובדת מערכת הבריאות ואמרו לי שהחיסון הוא לכל החיים. האומנם? אני מניחה שבעוד שנה אני אבדוק וזה יירד כבר למתחת ל-100. האם אני צריכה חיסון בוסט נוסף?

ברגע שיש נוגדנים לחיסון אז את מחוסנת לחיים. ירידה ברמה שלהן לא מצביעה על ירידה בחיסוניות. אפילו אם לא ניתן למדוד אותם את מחוסנת. כך קורה עם מרבית החיסונים

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין