יבלות שנחשדות כקונדילומה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

26/03/2023 | 13:24 | מאת: קאי

שלום, הופיעו לי יבלות באיזור פי הטבעת, רופא העור והפרוקטולוג טענו כי כנראה ומדובר בקונדילומה, פעמיים רופא העור הסיר במחט חשמלית וכעת קיבלתי המלצה מהפרוקטולוג לעשות ניתוח הסרה בלייזר ולקיחת ביופסיה כדי לוודא שמדובר בקונדילומה. אני מבין שהטיפול הוא בסימפטום בלבד ואני חושש מהופעה נוספת של יבלות בעקבות המצאות הוירוס בגוף. (בת הזוג שלי נבדקה בפאפ ואצלה התגלתה פפילומה 33 ו- 58). רציתי לשאול: - האם לאחר הסרה בלייזר היבלות ימשיכו להופיע? - האם יש דרך לטפל בוירוס ולא רק בסימפטום? - האם אפשר לבדוק האם מדובר בHPV ע"י פאפ בפי הטבעת או PCR? תודה רבה על זמנך!

טיפול בלייזר וניתוח הם ניתוחים קוסמטיים לא מעלימים את הנגיף. אבל עם הזמן מערכת החיסון שלך תעלים אותו. כדאי להתחסן

26/03/2023 | 16:19 | מאת: קאי

תודה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין