חשש מנגיעה בחומר חיטוי

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

15/03/2023 | 21:19 | מאת: עידן

שלום דר יקר אני עובד בקופת חולים וכל הזמן חושש מהדבקה ממחלות זיהומיות ; בעיקר hiv וצהבת ; למרות שלא נוגע באנשים. היום נכנסתי לחדר האחות וחששתי לגעת עם היד בחומר החיטוי ; אז נגעתי בכף היד עם החלק של המעיל ואז התחלתי לחשוש; האם דרך המעיל זה יכול להגיע אלי באופן עקיף ; אם המעיל נגע במשהו שנגעתי בו או שאם לא שמתי לב ונגעתי במכסה של החומר חיטוי ; עם חלק ביד שיש קצת עור מקולף - בגלל שלא חיטאתי את החלק הזה ביד אלא את כף היד. אני חושש שאכשהו חומר מזהם יכול להגיע אלי באופן עקיף ; מאחר שהאחות רואה הרבה אנשים ועושה בדיקות דם. האם ניתן ככה להידבק ב hiv או היפטיטיס ? תודה דר יקר

16/03/2023 | 10:42 | מאת: עידן

התכוונתי פרופ יקר לכמעיין חתכים קטנים מאוד וכמעט סגורים בשורש כף היד ;בעקבות יובש-רטיבות

ממש לא

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין