בדיקות הפטיטיס וחיסונים

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

25/02/2023 | 21:36 | מאת: נוי

שלום יש לי שתי שאלות- 1. אם ביצעתי 55 ימים לאחר המגע המיני (שלא כלל חדירה) בדיקת דם להפטיטיס c והפטיטיס b ויצא שלילי. זה אומר שלא נדבקתי בוודאות? 2. כמו כן חוסנתי להפטיטיס b כשהיתי קטנה וגם בנוסף ב2019 לפני שהתחלתי לעבוד בבית חולים. בנוסף גם להפטיטיס A בשנת 2003 שהיתי קטנה. הפטטיס c לדעתי לא חוסנתי. מה זה אומר שאני מוגנת לכל חיי?

25/02/2023 | 22:31 | מאת: אמיר

אין חיסון להפטיטיס סי. רק לבי אבל אחוז מאוד נמוך שנדבקים ביחסי מין בזה. לרוב זה מדם לדם. תעשי עוד חודשיים בדיקת נוגדנים. לגוף לוקח 3 חודשים לפתח נוגדנים להפטיטיס.

להפיטיטיב b וa את מחוסנת. להפטיטיס c בשלב זה אין חיסון

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין