דקירה ממחט ממטופלת

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

10/02/2023 | 23:12 | מאת: נועה

נדקרתי ממחט ביום ראשון לאחר שניסיתי לשלוף את המחט מהמזרק המחט קרעה את הכפפה. כנראה. כשהסרתי את הכפפה שמתי לב שיש לי דם באצבע. המטופלת טוענת שהיא בריאה אבל אי אפשר באמת לדעת. דקירה לא עמוקה באצבע אבל עדיין ירד קצת דם. מיד חיטאתי עם ספטול. עשיתי השבועבדיקת דם להפטיטיס סי נוגדנים ואנטיגן הכל יצא שלילי. האם זה מספיק או שאני צריכה לחזור על הבדיקה?ואם כן אז pcr יאחרי אחרי חודש יכולה להחליף את הבדיקה של הקופה(אחרי 3 חודשים מהחשיפה)? רואים את זה בדם אחרי כמה ימים? ועוד שאלה עשיתי בדיקת נוגדנים להפטיטיס בי בדיוק לפני שנה. יצא לי 280. והשבוע עשיתי שוב בדיוק אחרי שנה ויצא לי 190. יכול להיות ירידה כזאת דרסטית בשנה? פעם ראשונה שיש לי ירידה כזאת. האם זה קשור לזה שלפני שבוע נדקרתי? ומה הסיכוי שנדבקתי בהפטיטיס סי? HIV והפטיטיס בי?

כל דקירה ממחט מחולה דורשת תחקיר מידי לבדוק את המטופלת ואותך. ממה שאת מתארת לא בוצע. את מחונת ל הפטיטיס b אם את שלילית לhiv לאחר 3 שבועות ול c אחרי 6 שבועןת. אז כנראה שלא נדבקת

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין