חשש מסיכון לhiv בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

05/02/2023 | 22:24 | מאת: אלי

שלום ד"ר סרוגו עשיתי לפני יומיים בדיקת דם במרפאה. מאחר והחולצה היתה צמודה והיה קשה להפשילה לאחור הוצאתי את היד מהשרוול לצורך הבדיקה והאחות שמה לי גומי חוסם עורקים ישירות על הזרוע. יש לי נגע קטן עגול ואדום על הזרוע בקוטר 8 מ"מ כבר הרבה שנים שלא מדמם. במידה והיה על חוסם העורקים מעט דם מהנבדק הקודם שהיה כשתי דקות לפני והחוסם עם הדם בא במגע עם הנגע שלי, האם יש סבירות להדבקה בhiv או צהבת בסיטואציה הזו? תודה לתשובתך

10/02/2023 | 23:58 | מאת: אלי

פרט נוסף - הנגע הנזכר בשאלתי הוא ורוד ועגול, רופא העור רשם לי משחת טרידרם אבל אין שום הטבה במשך כל השנים והוא מגרד אם כי לא מדמם. השאלה עם מגע דם שאולי נשאר על חוסם העורקים שבא במגע עם נגע כזה עלול להעביר hiv או הפטיטיס או זיהומים אחרים

ככה לא נדבקים ב hiv

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין