הבהרה לגבי בדיקת hiv בהשוואה למה שעשיתי.

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

01/02/2023 | 22:07 | מאת: דני

שלום פרופ. יש לי שאלה לגבי בדיקת hiv .. לפי מה שקראתי על המחלה מצאתי שהנגיף לאחר שנה מההדבקה נכנס לשלב שינה ומתעורר לאחר 8_10 שנים במשך תקופה זו הנגיף נמצא בצורה קטנה והגוף לא מיצר נגדונים בכמויות מספיקות עד שהבדיקה תקלוט אותם .ובשלב המחלה עצמה הנגיף גורס הנגדונים לרמות נמוכות מאוד קשה לזהה אותם על יד בדיקה . אז אם מישהו עשה הבדיקה וקיבל תוצאה שלילי אחרי שנתיים או ארבע מהמגע החשוד איך יכול להיות רגוע ובטוח עם המידע הזה? במצב שלי עשיתי בדיקת נגדונים hiv 1 2antibody לאחר 3..6..11 חודשים מהמגע החשוד כל התוצאות nonreactive הבדיקה נעשתה בחול . לאחר 6 שנים ו 10 חודשים מהמגע חזרתי עליה בבדיקה קומבו דרך קופ ח בארץ והתוצאה שלילי אבל יש תסמינים מדאיגים אותי כמו פטריות בלשון צבע שלה לבנה( אני מודה הייתה לי תזונה והיגיינה לקויה בשלב מסוים והייתי מעשן אבל אני לא יודע אם זו באמת הסיבה לפטריות או לא) לפעמים מופיע כיב לבן קטן בשפה תחתונה ונעלמה לאחר כמה ימים פעם אחת הייתה בלחי ימין בפה ונעלמה יש גם גלולות עם ראש לבן על אזור הישבן אין תסמינם אחרים לרגע זה . לפני חודש עשיתי ספירת דם הכול נמצא תוך טווח הנורמה אבל שמתי לב לשינוי במספר תאי דם לבנים בהשוואה לבדיקה לפני 4 חודשים: לפני 4 חודשים היו 10.K/M לפני חודש מספר הייה 8.5K/M לא יודע ירידה במספרים היא סיבה לדאגה؟ 1)אני חושש שהנגיף קיים והבדיקות נתנו תוצאה שגויה בהתאם למידע שהוזכר בהתחלה .מפחד התסמינים שהזכרתי שיכות למחלה בשלב מתקדם וירידה במספר תאי דם לבנים היא סימן לכך. האם זה אפשרי ؟ 2)בבקשה תסביר לי ותבהיר הדעה שלך כמומחה איך זה הולך מבחינת בדיקות בתגובה למה שקראתי. 3) מה המצב שלי מבחינת בדיקות hiv בהשוואה לתסמנים מה צריך לעשות?

לא קראת נכון. מי שנדבק ב hiv הבדיקת קומבו תהיה חיובית גם אחרי זמן רב

02/02/2023 | 20:58 | מאת: דני

ערב טוב פרופ. רוצה לשאול איך אני יכול להיפטר מ הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית של איידס כל הזמן במתח וחרידה לא ממשיך חיים כרגיל כל הזמן יש לי ספקות כי 100 % נערת ליווי ששכבתי איתה נשאית של הנגיף בגלל שהיא שכבה עם 1000 לפני וזאת עבודה שלה ואני חושש שבדיקת קומבו לאחר יותרמ 6 שנים מהמגע דרך קופ ח תהייה שגויה וזה בגלל הדגימה הגיעה למעבדה אחרי 5 ימים עיכוב ... למרות שגם עשיתי בדיקות לאחר 6..11 חודשים מהמגע בבית חולים בחול ותוצאות non reactive אני לא יודע עד כמה הן אמינות. כל הסיבוך הזה בשל חוסר ידע אם הקונדום נקרע או לא או בזמן אינון ביד שלההעבירה הנגיף פשוט לא זוכר טוב . עם נוכחות תסמינים הללו אז בקיצור אני רוצה להירגע ממחשיבות רוצה להתקדם בחיי מה אעשה תייעץ לי בבקשה . 2)עד כמה אתה בטוח שאני לא נדבקתי ?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין