הופעת תסמינים של מחלות מין

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

01/01/2023 | 18:15 | מאת: אודי

שלום פרופסור 1) רציתי לדעת האם תסמינים של מחלות מין מופיעות תמיד בזמן ה"מוגדר להן" או שיכול להיות מצב שהם יופיעו אחרי הזמן הזה? למשל הבנתי שלכלמידיה התסמינים הראשוניים מופיעים כיומיים עד שבוע אחרי ההדבקה. יכול להיות מצב שהתסמינים יופיעו סתם לדוגמא כחודש לאחר ההדבקה? השאלה מכוונת לכלל מחלות המין אבל הבאתי דוגמא למשל את הכלמידיה. 2) בנוסף יכול להיות מצב שלא יהיו תסמינים בכלל למחלת מין ורק מגלים אותה דרך בדיקות דם? 3) רציתי לדעת גם כל כמה זמן כדאי לבצע בדיקות למחלות מין במידה ואני פעיל אבל לא ממש מאסיבי (משהו כמו מגע מיני עם 3-5 בחורות שונות בשנה)? 4) אם אני אלרגי לפנצילין, איך ניתן לטפל בסיפיליס (עגבת) במידה ונדבקתי? הבנתי שהטיפול הוא ע"י זריקה של פנצילין אבל אני אלרגי לזה.. תודה פרופסור!

יש מחלות מין שהן שקטות. כלומר לא נותנות תסמינים אבל לאחר כמה חודשים או שנים מוצאים את הסיבוכים. לדוגמא כלמידיה רוב הפעמים לא נותנת תסמינים. ואחרי שנים יכול להתפתח הפרעות ספוריות או זיהומי אגן. ויש עוד דוגמאות. במקרה שלך עדיף להיבדק פעם בשנה לאנשים שיש רגישות לפניצילין יש אנטיביוטיקה חלופית

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין