שאלה בנושא בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

11/01/2022 | 18:33 | מאת: שמעון

דוקטור שלום, אני לא מצליח להבין מה קורה כאן. העברתי כוסית שתן למעבדה עבור הבדיקות הבאות - Urine cult. Dipslide and Urine Genit STD PCR. קיבלתי תשובה נפסל מצע מזוהם - Urine Culture and Vitek Manual. מצד שני, קיבלתי תשובות שליליות בבדיקות האלה Chlam.Trach and Neiss.Gonor - כלומר not detected. אבל איך אתה מסביר את זה שבבדיקה אחת זה נפסל כי המצע מזוהם ומצד שני בבדיקה אחרת - המעבדה הוציאה תשובה על הדברים האלה של STD PCR. אם הבאתי כוסית אחת שלטענתם הייתה לא נקייה אז איך הבדיקה של STD PCR יכולה לצאת אמינה?

השתן הזה הגיע לשתי בדיקות. האחת זה תרבית. שם אם הדגימה מזוהמת בעוד חיידק זה נפסל. לעומת זאת אם מבצעים בדיקה מולקולרית ל חלות מין הדגימה טובה ולכן לא נפבלת. בשיטה מולקולרית מחפשים חיידקים מסוימים. לכן יש הגיון בתשובה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין