מספר שאלות לגבי Hpv6 וקונדילומות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

31/10/2020 | 16:31 | מאת: נינה

שלום רב, לפני למעלה מחצי שנה ביצעתי בדיקת פאפ ונמצא כי יש לי hpv6 לאחרונה התפתח לי מקבץ של יבלות קטנות בשפתיים החיצוניות ופתח הנרתיק ופי הטבעת וזה ממשיך להתפשט, רופא הנשים אמר שהיה ממתין מספר חודשים לפני ההסרה שלהן. אני חייבת לומר שאני ממש מוטרדת מהתפשטות נוספת. האם אכן כדאי להמתין? האם תמיד הגוף מסלק בסופו של דבר את הנגיף מן הגוף? האם לאחר בדיקת פאפ שלילית ל-hpv יכולה להיות חזרה ספונטנית של הנגיף (ללא הדבקה)? האם עליי להתנזר מיחסי מין עד לקבלת בדיקה שלילית ל-hpv?

זן 6 גורם ליבלות. ביבלות ניתן לטפל בחודשים הראשונים גם במשחת קונדילוקס. הברה בלייזר יעילה יותר מאוחר אחרי חצי שנה. חלק מהיבלות גם חולפות לבד. בכל מקרה חשוב מאוד שתתחסני כדי לא להידבק בזנים אחרים

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין